Alyss.cz - zabava pro vsechny ALYSS.cz - HIMYM - Jak jsem poznal vasi matku ALYSS.cz - Jiste pane ministre online ALYSS.cz Komiks - kreslen serily ALYSS.cz - Jiste pane premiere online ALYSS.cz - Ajtaci - the IT Crowd ALYSS.cz - cinsky horoskop ALYSS.cz - mal Sheldon online ALYSS.cz - Clarence online ALYSS.cz - SGA - Stargate: Atlantis - Hvezdn brana: Atlantida ALYSS.cz - Jmenuji se Earl - My name is Earl ALYSS.cz - origami, navody, galerie ALYSS.cz - M*A*S*H 4077 - online mash ALYSS.cz - TRON Uprising - online Tron HRY, ALYSS.cz - superhry online, 1001hry
     Menu
     Reklama
     AONN.cz

ORFII 3D tisk, 3D scan, 3D model - ofrii.com
     Spřátelené Weby

1HRY.cz - hry online zdarma NIKEE HRY, superhry, 1000her, webhry, flash hry, hry online, hry zdarma HRY2.eu - hry online, 1000her, mimoni, planeta mimonu, herna, webhry, herni, minihry Uloz si video Nahnoji.cz biotechart.cz - animovane obrazky GIF z oblasti biologie, technologie a umeni Globální mediální server TetriSys
Feynman – Zlobivé dítě fyziky
Světoví géniové
Série Světoví géniové v komiksu

Tento americký fyzik, syn běloruského přistěhovalce z Minsku, spolutvůrce kvantové elektrodynamiky, se narodil se 11. května 1918 v New Yorku v USA a vyrůstal na jižním pobřeží Long Islandu, kde žil do roku 1935. Jeho budoucí osud mu předurčil už jeho otec, který před jeho narozením řekl své ženě: “Jestli to bude chlapec, bude vědcem.”

Svá studia začal Feynman na Massachusettském technickém institutu a pokračoval v Princetonu, kde získal v roce 1942 doktorát. Tam také začal pracovat na projektu atomové bomby a pokračoval pak v Los Alamos až do roku 1945. Po II. světové válce začal pracovat na Cornellově univerzitě a od roku 1951 až do konce své kariéry na Kalifornském technickém institutu.

Je znám mj. také díky diagramům (které jsou po něm nazvány), které zjednodušují komplikované výpočty v kvantové teorii pole. Feynman byl také vynikající pedagog a přednášky o fyzice (Feynmanovy přednášky o fyzice) jsou inspirací již několika generacím. Ale byl také trochu rebel, trochu nevyzpytalelný a svérázný (jako jediný pozoroval první výbuch atomové bomby 16. července 1945 bez ochranných brýlí).

V roce 1965 obdržel tento vědec světového jména – kterého psychiatrická komise armády Spojených států shledala duševně méněcenným - od švédské Královské akademie spolu s Japoncem Schin-Itiro Tomonaguo a Američanem Julianem Schwingerem Nobelovu cenu za rozvinutí kvantové elektrodynamiky.

Feynman zemřel 15. února 1988 v Los Angeles v Kalifornii.

Chtěl jsem, aby většina z vás mohla ocenit krásu našeho nádherného světa a zároveň o něm získat fyzikální představu.
Richard Philips Feynman
počet hlasů: 179652%

001

002

003
Facebook - AONN.cz - Komiks
© Alyss 2012
NIKEE.net
ALYSS.cz
SIFEE.biz
ENKII.cz
OFRII.com